Wil je weten hoe je dé perfecte evenementbeleving kunt bedenken en organiseren? Je leert het in de minor Co-creating Events & Designing Experiences door verschillende vaardigheden te combineren en samen te werken met experts op andere vakgebieden, zoals hospitality, logistiek en crowd control.
Waarom deze minor?
- Je verkent alle belangrijke aspecten van evenementen, zoals duurzaamheid, entertainment, innovatie, commerciële waarde en sociale impact
- Je leert over de impact van evenementen op steden en landen
- Je leert hoe je evenementen kunt inzetten als strategisch marketinginstrument
Over deze minor
Deze minor richt zich op het co-creëren van evenementen met verschillende betrokkenen, samen met studenten van andere opleidingen. Belangrijke onderdelen en vaardigheden zijn Strategy, Concept Design, Branding, City Marketing, Marketing & Media, Hospitality (waaronder foodconcepten), Event Logistics en Crowd Control. Een flink deel van deze minor bestaat uit het opzetten en organiseren van je eigen evenement voor een echte opdrachtgever.
In deze minor ligt de nadruk op evenementen als strategisch marketinginstrument waarmee je merken kunt versterken. Of het nu gaat om evenementen die zich richten op duurzaamheid, entertainment, innovatie, commerciële waarde of sociale impact, al deze belangrijke aspecten worden belicht.
Studenten en docenten van alle verschillende opleidingen en domeinen werken samen in deze minor, dus jouw ervaring en kennis kunnen echt een verschil maken!
De minor bestaat uit twee onderdelen:
- Theorie: Strategy & Design and Media, Logistics & Crowd Control, en Hospitality
- Praktijk: het voorbereiden en organiseren van je eigen reallife evenement (voorbereiding en uitvoering van september t/m december)
Na deze minor
Na deze minor heb je inzicht in hoe je bewustzijn creëert over procesontwerp en crowdmanagement-concepten voor elk type evenement. Je weet hoe je professionele instrumenten kunt inzetten (denk aan het experience- en touchpointmodel, de customer journey, waardeonderzoek en verschillende imagineeringtools). Ook heb je de nodige kennis van hospitality experience design en foodconcepten.
Praktische informatie
Wanneer
Maandag 1 september 2025 – vrijdag 30 januari 2026
Waar
Alles lessen en bijeenkomsten vinden plaats op de campus van BUas in Breda.
Onderwijsmethode
De minor bestaat uit (gast)colleges, benchmarking opdrachten, kennisclips, ‘flipping the (international) classroom’ en projectbegeleiding.
Aanmelden
Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is.
- Aanmelden voor BUas-studenten
Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding is Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen.
Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open op 24 februari en is open tot en met 28 maart.
- Aanmelden voor niet-BUas studenten
Vanaf 10 januari zal alle informatie betreft de minoren voor 2025 -2026 beschikbaar zijn op Kies op Maat. Vanaf 3 februari tot 16 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open.
Het volledige stappenplan :
1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring
2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 27 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.
3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.
4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.
Let op
- Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
- Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
- Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.