Master Supply Chain Management

Master
1 jaar
Voltijd
Engels

Wil jij je ontwikkelen tot een toekomstgerichte leider in de supply chain industrie? In de master (MSc) Supply Chain Management leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van logistiek en supply chain management.  

Je krijgt diepgaande kennis van de gehele bevoorradingsketen en ontwikkelt analytische vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld business intelligence. Dankzij intensieve samenwerking met het bedrijfsleven krijg je precies de inzichten die nodig zijn om uit te groeien tot een succesvolle supply chain professional. Kies voor impact en geef vorm aan de supply chains van morgen. 

Studiekeuzeactiviteiten

Live op de campus rondlopen is de beste manier om BUas écht te ervaren. Meld je aan voor een van de aankomende activiteiten. 

Wat leer je bij deze opleiding?

Waarom deze oppleiding bij BUas?

  • Een internationaal docententeam dat bestaat uit ervaren professionals in supply chain management. 
  • De opleiding speelt in de eisen die de markt stelt aan de supply chain-managers van de toekomst
  • Nauwe verbinding met het werkveld om de kloof tussen academische realiteit en de beroepspraktijk te dichten

Master Supply Chain Management in beeld

Opbouw van de studie

Studie-inhoud

Tijdens de master doe je specialistische en strategische supply chain-kennis op en krijg je inzicht in de nieuwste ontwikkelingen. Je ontwikkelt analytische vaardigheden in business intelligence en onderzoek, maar ook sociale vaardigheden in leiderschap, verandering en innovatie. Je leert supply chain-concepten te vertalen naar bruikbare oplossingen, die je in de praktijk kunt toepassen. 

De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit twee semesters. Het doel van het eerste semester is om je kennis te verdiepen door het volgen van masterclasses, en met medestudenten van gedachten te wisselen. Aan het einde van het eerste semester heb je een organisatie gevonden waar je gaat afstuderen, en leg je een scriptieonderwerp ter goedkeuring voor. Aan het begin van het tweede semester volg je het vak supply chain modeling en begint ook het afstudeertraject. Eerst verricht je een bedrijfsanalyse, vervolgens ontwerp je een onderzoeksvoorstel. Daarna begin je met afstuderen in de vorm van je masterscriptie. Een volledig overzicht van het curriculum, de inhoud van de vakken en de leerdoelen is te vinden in de studiegids (Engels). 

Semester 1: Theoretische basis en een goedgekeurd scriptieonderwerp

In het eerste semester volg je 6 vakken: 

  • Leadership
  • Research Methods
  • Business Intelligence
  • Supply Chain Strategy
  • Supply Chain & Research Fundamentals
  • Change & Innovation

De vakken worden gegeven in de vorm van masterclasses. Ook trainingen en een business game zijn inbegrepen en maken deel uit van de cursussen Supply Chain & Research Fundamentals, Leadership en Business Intelligence. De vakken dragen allemaal bij aan een theoretische basis. Je wordt aan het eind van het semester beoordeeld door het maken van tentamens en het inleveren van opdrachten en papers. 

Terwijl deze kennis en vaardigheden worden gevormd, word je gevraagd om een geschikt gastbedrijf te vinden, inclusief een goedgekeurd scriptieonderwerp dat aansluit bij je voorkeuren. Je rooster is zo ingedeeld dat je genoeg tijd krijgt om te netwerken en een organisatie te vinden waar je kan afstuderen. Hierin word je begeleid door een mentor.  

Semester 2: Integrated Supply Chain Cases en afstuderen

In het tweede semester leer je de verschillende disciplines uit het eerste semester te integreren en toe te passen in de praktijk. Je start met het vak Integrated Supply Chain Cases. In dit vak leer je de verschillende disciplines uit het eerste semester en kwantitatieve modelleringsvaardigheden toe te passen in verschillende supply chain cases. Aan het begin van het tweede semester start je bij je afstudeerbedrijf met voorbereidend supply chain onderzoek en lever je een onderzoeksopzet op (voor het vak Research Proposal). De scriptieperiode start in week 9.  

Tijdens de scriptieperiode word je uitgedaagd om een supply chain op strategisch niveau te analyseren, een supply chain verbetervoorstel en implementatieaanpak op te leveren, en je leiderschapskwaliteiten in samenspel met de stakeholders van het bedrijf te ontwikkelen en te demonstreren.  


Meer weten? Bekijk de videopresentatie

Studiemethode

Curriculum  
Ons curriculum is zo ontworpen, dat het studenten de perfecte balans biedt tussen het ontwikkelen van sociale en analytische kennis en vaardigheden. Door middel van diverse masterclasses ontwikkel je jezelf tot een strategische professional in supply chain management. Tijdens de studie werk je aan uitdagende supply chain-cases die een interdisciplinaire aanpak vereisen. Je bouwt een sterke basis op operationeel en tactisch niveau in bedrijfskunde, logistiek en operations, en ontwikkelt je tot een supply chain leider en specialist die als professional op strategisch niveau kan acteren. De kern van het programma wordt gevormd door gespecialiseerde supply chain modules die je stap voor stap transformeren tot een specialist en uiteindelijk tot een toekomstig leider in de supply chain-industrie. 

Beoordeling 
Elk vak sluit je, in de meeste gevallen, af met een tentamen of een paper. Er is geen compensatie mogelijk. Dit betekent dat je alle vakken af moet sluiten met minimaal een 5,5. Afstuderen doe je individueel. Je schrijft een onderzoeksvoorstel en werkt dit uit in een wetenschappelijke thesis. 

Learning communities 
Gedurende de hele master Supply Chain Management maak je deel uit van learning communities. In deze communities leren studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven van elkaar, en worden echte cases en praktische projecten besproken. Hierbij ontwikkel je jouw analytische, probleemoplossende en leiderschapsvaardigheden.  

Studiebelasting en coaching

Het masterprogramma bestaat uit twee semesters. In het eerste semester ben je veel bij BUas aanwezig. In het tweede semester werk je zelfstandig aan je onderzoeksvoorstel en thesis. Ga ervan uit dat je fulltime met je studie bezig bent. Vanaf dag één krijg je een mentor toegewezen die je begeleidt in je zoektocht naar een geschikt scriptieonderwerp. Tijdens je afstuderen word je begeleid door een afstudeerbegeleider vanuit BUas. 

Een typische week

In het eerste semester ben je ongeveer vier dagen op de campus van BUas voor onderwijs. 

Voorbeeldweek (het rooster kan per week verschillen):    

Maandag:  

  • 9:00-13:00 uur: Zelfstudie 
  • 13:00-15:00 uur: Masterclass Leadership 
  • 15:00-17:00 uur: Masterclass Research Methods 

Dinsdag: 

  • 09:00–11:00 uur: Learning Community (BUas of online) 
  • 11:00–13:00 uur: Masterclass Supply Chain Strategy 
  • 13:00-17:00 uur: Zelfstudie 

Woensdag:  

  • 9:00–17:00 uur: Combinatie van zelfstudie, zoeken naar thesis onderwerp, events (training of gastcollege) 

Donderdag: 

  • 09:00–11:00 uur: Q&A Research Methods 
  • 11:00-12:00 uur: Q&A Leadership 
  • 12:00-13:00 uur: Q&A Business Intelligence 
  • 13:00-14:00 uur: Q&A Supply Chain Strategy 
  • 14:00-15:00 uur: Q&A Change & Innovation 
  • 15:00-17:00 uur: Zelfstudie 

Vrijdag:  

  • 9.00–10.00 uur: Zelfstudie  
  • 10.00–12.00 uur: Masterclass Business Intelligence 
  • 12:00-13:00 uur: Zelfstudie 
  • 13:00-15:00 uur: Masterclass Change & Innovation 
  • 15:00-17:00 uur: Zelfstudie 

Studentenwelzijn 
BUas stimuleert en helpt je om het beste uit jezelf te halen, wat de omstandigheden ook zijn. Misschien ben je chronisch ziek, zorg je voor familie, doe je aan topsport of combineer je je studie met een eigen bedrijf? Onze studiecoaches, studentendecanen en studentpsychologen helpen je graag bij eventuele struggles. Heb je extra ondersteuning of begeleiding nodig? Of extra faciliteiten? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. 

Hbo versus wo master

Het opleidingsniveau van beide vormen is even hoog. Zowel voor de hbo-master als voor de universitaire master is het hard werken en het aantal ECTS is hetzelfde. Toch zijn er een aantal verschillen.  

Het grootste verschil is het soort onderzoek dat je gaat doen. Een hbo-master richt zich vooral op de beroepspraktijk, waarbij een universitaire master zich richt op onderzoeksvaardigheden, theorie- en kennisontwikkeling. Dus, ben je meer praktijkgericht? Dan is het aan te raden een hbo-master te doen. Wanneer je meer theoretisch georiënteerd bent is de wo-master waarschijnlijk meer iets voor jou. 

 Meer informatie vind je hier.  

Wat deze opleiding uniek maakt

Toelating & aanmelding

Wanneer ben ik toelaatbaar? 

Met een BSc Logistics of een bachelorsdiploma met een major of minor in logistiek ben je toelaatbaar tot de opleiding Master Supply Chain Management. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Bekijk dan welke mogelijkheden er voor jou zijn. 

Informatie over toelatingsvoorwaarden 


Wat kost deze studie? 

Voor het collegejaar 2025-2026 is het collegegeld voor masteropleidingen €2.601. Naast het collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor software, excursies etc. 

Informatie over studiekosten


Hoe kan ik mij aanmelden?

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je je aanmelden voor deze opleiding. Je kunt je tot 15 augustus aanmelden, maar vanwege de zomervakantie raden we je aan dit voor 1 juli te doen. Dit is een selectie-opleiding, wat betekent dat er ieder jaar slechts 40 studenten worden toegelaten. 

Meer info over aanmelden

Ontdek of deze opleiding bij jou past

Wil je snel weten of de kleinschalige studieomgeving van deze masteropleiding iets voor jou is?

Doe de quiz en onderzoek in vijf minuten of BUas bij jou past. De quiz is Engelstalig


Doe de quiz

Kennis vertalen naar toepassingen in de echte wereld

In tegenstelling tot alleen maar een gezicht in de menigte te zijn, word je hier bij BUas erkend als individu. Voor mij was het hoogtepunt van mijn masterreis de scriptieperiode. Deze fase biedt een geweldige kans om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Momenteel werk ik bij Louwman & Parqui in Raamsdonksveer als Supply Chain Specialist, waar ze me een afstudeerproject hebben aangeboden.

Noa

Afgestudeerde

De supply chain leiders van morgen

Deze masteropleiding leidt supply chain professionals op die beschikken over specialistische kennis van de gehele supply chain. Deze professionals kunnen zich ontwikkelen tot de supply chain leiders van morgen. Ook beschikken ze over de juiste mix van sociale en analytische vaardigheden. Zo kunnen ze innovatieve supply chain concepten vertalen naar bruikbare oplossingen die ze in de praktijk kunnen toepassen. 

Robert

Vice President of Logistics at Sandvik

Het is een hechte groep

Aan het eind van de eerste week ken ik alle 30 studenten bij naam, en aan het eind van de eerste maand is het een hechte groep. Studenten voelen zich op hun gemak en ze voelen zich veilig om mij uit te dagen in de lessen. Ze verwachten niet dat ik alles weet, integendeel, ze leren mij iedere dag iets nieuws. Als ik over de campus loop, hoor ik studenten lachen en ik hóór bijna ‘het kraken van de hersens’ die hard werken om nieuwe dingen te leren. Daar geniet ik écht van!

Alinda Kokkinou

Docent Business Intelligence en Research Methods

Wat kan je doen na de opleiding?

De supply chain manager van de toekomst is bekwaam in een breed scala aan disciplines. Toekomstige supply chain managers hebben specialistische kennis van de gehele supply chain en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen. 

Met een masterdiploma in Supply Chain Management op zak zijn de mogelijkheden legio. Je begint vaak in functies zoals supply chain engineer, planner of consultant, maar al snel kun je doorgroeien naar een meer leidinggevende functie. Na je afstuderen voer je de titel Master of Science.