Hero Logistic Management. Mannen in een brouwerij

Logistics Management

Bachelor
4 jaar
Voltijd
Nederlands
Engels

Je staat er misschien niet bij stil, maar logistiek speelt een belangrijke rol in jouw leven. Denk maar aan het bestellen van je sneakers, de organisatie van een festival of het plannen van je afspraak in een ziekenhuis. Hoe wordt dit op een snelle, duurzame en winstgevende manier georganiseerd? Dit vraagt om innovatieve oplossingen en internationale samenwerking. Hoe dat werkt, leer je in de opleiding Logistics Management! 

Als logistiek manager krijg je te maken met vraagstukken als: Hoe zorg je dat producten op tijd in winkels liggen? Hoe verkort je wachttijden in een ziekenhuis? Hoe organiseer je een veilig en sfeervol festival? De focus ligt bij logistiek management op de bedrijfseconomische kant en de samenwerking met klanten en leveranciers. Je leert over ondernemerschap, verandermanagement en het toepassen van innovaties in de logistieke keten. 

Ben jij een slimme organisator en wil je wereldwijd impact maken? Dan is Logistiek Management misschien iets voor jou. 

 

Studiekeuzeactiviteiten

Live op de campus rondlopen is de beste manier om BUas écht te ervaren. Meld je aan voor een van de aankomende activiteiten. 

Wat leer je bij deze opleiding?

Maak kennis met de bachelor Logistics Management

Ontdek de hbo-opleiding Logistics Management in een interactieve story. Swipe door het programma, zie wat je later kunt worden en doe de quiz om te kijken of deze studie bij jou past!
 

 

 

Bekijk de interactieve story

Opbouw van de studie

Jaar 1

Het eerste jaar, ook wel de propedeuse genoemd, bestaat uit twee semesters van 18 weken. In dit jaar leg je de basis door de nodige kennis en vaardigheden op te doen die je later in je studie en beroepspraktijk nodig hebt. 

Semester 1

Na een algemene introductie ga je aan de slag met echte bedrijfsopdrachten om verschillende functies en afdelingen binnen bedrijven te verkennen. Je werkt in groepen aan projecten waarin je opgedane kennis direct toepast. Daarnaast leer je over trends en innovaties in logistiek en supply chain management. Voorbeelden van de vakken die je krijgt zijn: 

  • Getting Started - Je maakt kennis met de wereld van logistiek en leert over de stappen in een supply chain, terwijl je nadenkt over je eigen ambities in de sector. 
  • Basics of Supply Chain Management - Je maakt kennis met de processen van een logistieke keten, van grondstof tot levering bij de klant. 
  • Experience Supply Chain Management - Je start een fictief productiebedrijf via een simulatiespel en leert hoe je logistieke processen en financiën beheert.  
  • Modelling and Planning - Deze module leert je processen te visualiseren, planningen te maken, kosten te berekenen en te werken met softwaresystemen. 
  • Personal & Professional Development - Dit vak helpt je je weg te vinden in de logistieke opleiding en focust op studievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. 

Semester 2
  • Material Logistics – Basics - Je leert de basis van transport, opslag, en voorraadbeheer, inclusief de financiële en juridische aspecten.
  • Material Logistics - Improvement & Innovation - Je werkt aan een project om een nieuw distributiecentrum op te zetten en verbetert bestaande logistieke processen. 
  • Service Logistics - Basics & Innovation - Je leert over dienstenlogistiek, met focus op evenementen en zorg. Met je groep werk je aan een casus voor echte bedrijven zoals de Efteling of Pinkpop. 
  • Connection to Industry & Research 1 - Je past je opgedane kennis en ervaring toe in praktijkgerichte situaties, waarbij je zelf kiest in welk segment je wilt werken. 
  • Personal & Professional Development - Je verkent je persoonlijke kwaliteiten, leert over culturele diversiteit en maakt keuzes die aansluiten bij je ambities. 
Alternatieve route

In jaar 1 kun je nog switchen naar Logistics Engineering. Hierin ligt de focus op de technische en digitale kant van logistieke processen. Je leert hoe je activiteiten in productie- en distributiecentra kunt optimaliseren door de inzet van robots, drones en Artificial Intelligence.  

 Meer weten over hoe jaar 1 eruitziet? Neem dan een kijkje in de studiegids

 

 

Meer weten? Bekijk de videopresentatie

Jaar 2, 3 en 4

In het tweede jaar van Logistics Management duik je dieper in de praktische en duurzame onderwerpen. In het derde jaar loop je stage en specialiseer je je verder. Het vierde jaar biedt een minor of buitenlandse uitwisseling, en je sluit je studie af met een afstudeerstage.  

Jaar 2

In het tweede jaar ontstaat er meer keuzevrijheid. Je gaat je logistieke kennis verder verbreden waarbij je aan de slag gaat met de volgende leerdoelen: 

  • Productieprocessen plannen en optimaliseren: Leer hoe je productieprocessen kunt verbeteren en internationale supply chains beheert, inclusief douaneprocedures en transportmethoden. 
  • Supply chains verbeteren: Gebruik data-analyse en Business Intelligence om supply chains te herontwerpen en te verbeteren. 
  • Duurzaam ondernemen en CSR: Ontdek hoe je een eigen bedrijf kunt starten en ontwikkel een businessplan met aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR). 
  • Samenwerking met bedrijven: Werk samen met bedrijven aan echte onderzoeksprojecten voor praktische ervaring. 
  • Voorbereiding op stage: Bereid je voor op je stage en focus op je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Aan het einde van het jaar kun je je verdiepen in een specifiek gebied van logistiek: 

  • Productielogistiek 
  • Distributielogistiek 
  • Warehousing 
  • Zorglogistiek 
  • Evenementenlogistiek 

Meer gedetailleerde informatie over de thema's is te vinden in het tabblad 'Specialisaties'. 

Stage (semester 5)

Tijdens het derde jaar van de opleiding Logistics Management ga je op stage bij een bedrijf. Tijdens je stage werk je zelfstandig aan een opdracht of project dat bij jouw interesses past. Dit is jouw kans om alles wat je hebt geleerd toe te passen en waardevolle werkervaring op te doen. 

Stages bieden je de mogelijkheid om: 

  • Praktijkervaring op te doen in een echte werkomgeving. 
  • Je netwerk uit te breiden met professionals in de logistieke sector. 
  • Te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

Voorbeelden van stages:

  • Logistiek Coördinator bij Nike: Optimaliseer de goederenstroom in het distributiecentrum van Nike en verhoog de efficiëntie. 
  • Supply Chain Analist bij DHL: Onderzoek de supply chain van DHL om kosten te verlagen en levertijden te verkorten. 
  • Evenementenlogistiek bij Lowlands Festival: Analyseer bezoekersstromen en verbeter de veiligheid van het festival. 
  • Voorraadbeheer bij Albert Heijn: Verbeter het voorraadbeheer en verminder verspilling met data-analyse. 

Op stage in het buitenland is ook een mogelijkheid, iets wat BUas stimuleert. Lees meer over de stage-ervaring van Lynn van Dijk in Australië.

Specialisaties (semester 6)

Na de stage volg je een semester waarin je je specialiseert in een van de logistieke vakgebieden. Je werkt aan echte vraagstukken binnen bijvoorbeeld zorg-, productie- of evenementenlogistiek. 

  • Je leert hoe je supply chain operaties uitvoert en optimaliseert. 
  • Je werkt aan de inhoudelijke verdieping van het logistieke vakgebied door middel van learning communities, paneldiscussies, business games, en meer. 
  • Je blijft werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling ter voorbereiding op je afstudeerjaar. 
Minor (semester 7)

Tijdens een minor kun je zelf kiezen of je dieper wilt ingaan op je huidige vakgebied of juist je horizon wilt verbreden in een ander onderwerp. Je kunt ervoor kiezen om een minor bij BUas te volgen. Bekijk hier alle minoren die BUas aanbiedt. Je kunt ook een minor kiezen bij een andere hogeschool in Nederland of om naar het buitenland te gaan. 

BUas biedt een aantal minoren die direct gerelateerd zijn aan de kerncompetenties van Logistics Management, namelijk: 

  • Change Management: Leer hoe je veranderingen in organisaties effectief kunt doorvoeren, essentieel voor logistieke managers die met veranderingen in supply chains en bedrijfsprocessen werken.  
  • Crowd Safety in Hubs & Events: Focus op het veilig organiseren van mensenmassa's bij evenementen en transporthubs. Dit is essentieel de logistieke planning in drukke omgevingen. 
  • International Urban Redevelopment: Bestudeer de herontwikkeling van stedelijke gebieden met een internationale focus, waarbij logistieke aspecten zoals infrastructuur en transport een grote rol spelen. 
  • A Supply Chain Cycle Challenge in the Bicycle Industry: Werk aan supply chain-uitdagingen in de fietsindustrie en krijg inzicht in logistieke processen en verbeteringen in deze specifieke markt. 
  • Duurzaamheid: Leer hoe je duurzame oplossingen en innovaties kunt integreren in supply chain management. Dit sluit aan bij de groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen. 
Uitwisseling (semester 7)

Een tijdje studeren in het buitenland bied je de gelegenheid om je grenzen te verleggen, zowel letterlijk als figuurlijk. Je vergroot je internationale netwerk, je leert een andere taal en krijgt meer inzicht in interculturele verschillen (en overeenkomsten!). Breda University of Applied Sciences heeft contact met tal van universiteiten, verspreid over de hele wereld, waar je als uitwisselingsstudent terecht kunt.  

Lees meer over de ervaring van Vera van Maanen over haar uitwisseling in Finland. 

Afstuderen (semester 8)

In de tweede helft van jaar 4, loop je een afstudeerstage (in het binnen- of buitenland). Je laat zien dat je over alle benodigde competenties beschikt om af te studeren. Tijdens je afstudeerstage werk je aan een project zoals: 

  • Verandertraject bij Defensie: Onderzoek en implementeer veranderingen in de supply chain van Defensie om de bevoorrading van materieel efficiënter te maken. 
  • Duurzame logistiek bij Coolblue: Analyseer de logistieke processen van Coolblue om duurzame transportmethoden in te voeren en de CO2-uitstoot te verminderen. 
  • Evenementenlogistiek bij Tomorrowland: Organiseer en optimaliseer de logistiek van Tomorrowland om de doorstroom van bezoekers te verbeteren en wachttijden te verkorten. 

Over deze opdracht schrijf je een afstudeerscriptie die je tijdens je examen verdedigt. Je krijgt individuele begeleiding van zowel een hogeschool als een bedrijfsbegeleider. Tijdens gesprekken met je hogeschoolbegeleider bespreek je de inhoud van je afstudeeropdracht en je voortgang. 

Studiemethode

Tijdens je studie Logistics Management kom je verschillende studiemethoden tegen die je helpen om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden te ontwikkelen. Dit zijn de belangrijkste studiemethoden: 

  • Hoorcolleges en workshops: Tijdens colleges krijg je logistieke theorie die je vervolgens in workshops toepast. Tijdens deze workshops werk je aan opdrachten met hulp van docenten.  
  • Labs en projecten: In groepsprojecten breng je je kennis in de praktijk door bijvoorbeeld een magazijn te optimaliseren. Je leert samenwerken met teamgenoten, wat belangrijk is voor toekomstige managementteams. 
  • Serious Gaming: Je speelt simulatiespellen die je helpen logistieke processen te begrijpen en je besluitvormingsvaardigheden te ontwikkelen. Deze 'serious games' laten je zien hoe je strategische keuzes maakt in een veilige, leerzame omgeving.  
  • Bedrijfsbezoeken en excursies: Door bedrijven te bezoeken, zie je hoe logistiek in de praktijk werkt en leer je van professionals. Dit helpt je te begrijpen hoe theorie wordt toegepast. 
  • Leren in de praktijk: Gedurende de opleiding werk je continu aan opdrachten voor bedrijven. In het derde jaar Logistics Management doe je praktijkervaring op tijdens een stage, en in het laatste semester werk je aan je afstudeeropdracht. 


Wiskunde, Engels en Excel:  
Tijdens je studie Logistics Management krijg je begeleiding in basisvakken zoals wiskunde, Engels en Excel om je goed voor te bereiden op de uitdagingen in de logistieke sector. 

  • Engels: Logistiek is een internationaal vakgebied. Dit betekent dat je na je opleiding een hoog niveau Engels beheerst. Heb je voor Engels een voldoende op je eindexamen, dan hoef je je geen zorgen te maken over het Engels niveau. Is je Engels nog niet zo goed? Geen zorgen, er zijn extra lessen en ondersteuning beschikbaar tijdens de opleiding. 
  • Wiskunde en Excel: Bij logistiek werk je vaak met getallen. Je hoeft geen hele ingewikkelde wiskunde te kennen, maar de basis van wiskunde A is handig. Heb je een voldoende voor wiskunde op je eindexamen, dan zit je goed. Vind je wiskunde nog lastig? Dan bieden we extra hulp en lessen om je vaardigheden te verbeteren. 

Engels- of Nederlandstalig onderwijs

Deze opleiding is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Kies je voor Engels, dan kom je in een internationale klas terecht. Door de mix van studenten en docenten uit binnen- en buitenland krijgen interculturele verschillen vanzelf meer aandacht; niet alleen in het onderwijs, maar ook in de internationale projecten en excursies. Dit versterkt de internationale samenwerking en sfeer en zo word je nog beter voorbereid op een internationale carrière.  

Bij de Nederlandstalige opleiding kan het voorkomen dat je projecten of gastcolleges in het Engels volgt. Daarnaast kan een gedeelte van de gebruikte literatuur Engelstalig zijn. De voertaal op onze campus is Engels.  

Studiebelasting en coaching

Studiebelasting 
De studiebelasting komt neer op een gemiddelde van 40 uur per week per jaar. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Je hebt zowel lesdagen op de campus als dagen die je zelf indeelt om aan je projecten te werken op de campus of thuis. 

Een typische week

Je vindt hieronder een voorbeeld van een typische week. Let op: het rooster kan elke week verschillen en dit voorbeeld geeft slechts een indicatie.   

Maandag 

  • 09.00 - 10.00    College over de logistieke uitdagingen van online supermarktbezorgingen 
  • 10.00 – 12.00    Opdracht: verbeter de klanttevredenheid van online bezorging van supermarkten 
  • 12.00 – 12.30    Pauze met medestudenten 
  • 12.30 – 14.00    Workshop Financiën & Logistiek 
  • 14.00 – 15.00    Werken aan financiële opdrachten, docent is beschikbaar is voor vragen 

Dinsdag 

  • 10.00 – 12.00    Workshop internationalisering in de logistiek 
  • 12.00 – 12.30    Pauze 
  • 12.30 – 14.30    Visualiseren van internationale supply chains, ouderejaarsstudenten beschikbaar voor vragen 
  • 14.30 – 15.30    Workshop Wiskunde  

Woensdag
Thuis werken aan individuele opdrachten, voorbereiden van de projectbijeenkomst op donderdag 

Donderdag 

  • 10.00 –13.00     Werken in projectgroep voor het project indeling van een evenemententerrein: waar plaats je de ingangen, foodtrucks en bars? 
  • 13.30 – 15.30    Dragons Den: presentatie aan docenten. Welke groep heeft de beste indeling? 
  • 16.00                 Borrel van de studentenvereniging Belo 

Vrijdag 

  • 09.00 – 15.00     Excursie naar het distributiecentrum van Bol.com 

Coaching 
Tijdens de opleiding Logistics Management word je persoonlijk gecoacht om jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. 

Persoonlijke & Professionele Ontwikkeling (PPD):

  • Reflectiesessies: Je evalueert je voortgang en projecten. 
  • Toekomstperspectief: Je bepaalt welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen. 
  • Workshops: Verschillende workshops helpen je te reflecteren en doelen te stellen. 

Individuele coaching: 

  • Begeleiding op maat: Je krijgt persoonlijke begeleiding van een studiecoach bij studie- en loopbaankeuzes.  
  • Feedback en ontwikkeling: Je krijgt van je studiecoach feedback op je prestaties en hulp bij je ontwikkelpunten 
  • Stagebegeleiding: Je krijgt ondersteuning van zowel een docent als een bedrijfsbegeleider tijdens je stage. 

Studentenwelzijn 
BUas stimuleert en helpt je om het beste uit jezelf te halen, wat de omstandigheden ook zijn. Misschien ben je chronisch ziek, zorg je voor familie, doe je aan topsport of combineer je je studie met een eigen bedrijf? Onze studiecoaches, studentendecanen en studentpsychologen helpen je graag bij eventuele struggles. Heb je extra ondersteuning of begeleiding nodig? Of extra faciliteiten? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. 

Specialisaties

In jaar 3 kun je kiezen uit de volgende specialisaties: 

Productielogistiek 

Bij productielogistiek plan en organiseer je het productieproces. Hierbij coördineer en bewaak de planning en kwaliteit. 

Bijvoorbeeld, in een Coca-Cola fabriek ben je verantwoordelijk voor een vlotte productielijn. Jij zorgt ervoor dat de flessen, etiketten en vulling continu op elkaar zijn afgestemd en storingen worden opgevangen zonder stilstand. 

Zorglogistiek

Bij zorglogistiek optimaliseer je goederen- (apparatuur en medicijnen), informatie- (patiëntendossiers en afspraken) en mensenstromen (patiënten en bezoekers). 

Door de vergrijzing stijgt de vraag naar professionals in dit vakgebied. In een ziekenhuis coördineer je bijvoorbeeld de operatiekamers, zorg je ervoor dat patiënten op tijd in de juiste kamers liggen, medicijnen beschikbaar zijn, en dat de benodigde apparatuur op tijd aanwezig is.

Distributielogistiek 

Bij distributielogistiek zorg je ervoor dat producten veilig, snel, duurzaam en zo goedkoop mogelijk van leverancier naar klant worden vervoerd. 

Bij bedrijven zoals DHL of in de haven van Rotterdam leer je bijvoorbeeld hoe je de logistiek rondom het vervoer van Nike-schoenen optimaliseert. De distributiemanagers besloten rechter- en linkerschoenen gescheiden te vervoeren om diefstal te voorkomen en processen te versnellen. 

Evenementenlogistiek  

Bij evenementenlogistiek coördineer en optimaliseer je logistieke processen rondom evenementen. 

Op een groot festival zoals Lowlands zorg je ervoor dat er voldoende toiletten zijn, wachtrijen worden voorkomen en het verkeer goed geregeld is.  

Warehousing  

Bij warehousing richt je je op het verbeteren van magazijninrichtingen voor efficiënte opslag. 

Bijvoorbeeld, IKEA laat klanten zelf door het magazijn lopen om producten te zoeken, wat zorgt voor minder medewerkers en lagere kosten. BOL heeft daarentegen volledig geautomatiseerde systemen voor het verpakken en verzenden van bestellingen, gericht op kostenbesparing en efficiëntie. 

Excursies en studiereizen

Als student logistiek verken je tijdens excursies in het binnen- en buitenland jouw vakgebied. Zo breng je bijvoorbeeld een bezoek aan de haven van Rotterdam, of ga je naar een warehouse of productiefaciliteit. Verder neem je ook een kijkje in de keuken van organisaties in het buitenland. De steden Hamburg, Londen en Barcelona zijn terugkerende excursiebestemmingen. 

Studietrajecten na Ad, mbo, vwo, hbo of wo

Tweejarig traject na een Associate degree (Logistiek)

Met een Associate degree diploma Logistiek kun je in 2 jaar je hbo bachelordiploma Logistics Engineering of Logistics Management behalen. Je volgt eerst vakken over productielogistiek, internationale supply chains en duurzaamheid. Vervolgens kies je een logistieke minor en studeer je af bij een bedrijf in de logistiek of supply chain.  

Driejarig traject na een verwante mbo-opleiding

Volg je één van deze mbo-opleidingen op niveau 4? 

  • Logistiek supervisor
  • Specialist transport en logistiek
  • Junior manager (internationale) (groot)handel
  • Specialist internationale havenlogistiek
  • International business

Dan kom je in aanmerking voor het mbo-hbo-doorstroomtraject. 

Wat is het mbo-hbo doorstroomtraject? 
Bij sommige mbo-opleidingen die samenwerken met BUas, kun je in je laatste mbo-jaar alvast starten met Logistics Management. Dit traject loopt van half februari tot half juni. Je volgt 16 weken lang iedere woensdag lessen bij ons, en doet een project. Als je het traject goed afrondt, kun je direct instromen in het tweede jaar van de hbo-opleiding. Vraag aan je decaan of jouw mbo hieraan deelneemt. 

Is het iets voor jou? 
Dit traject helpt je ontdekken of hbo-onderwijs bij je past. Je wordt als cursist ingeschreven en betaalt geen collegegeld, maar je kunt wel van onze faciliteiten gebruikmaken. Kom langs op een open dag om de sfeer te proeven en met de studentendecaan te praten. 

Aanmelden 
Je kunt je aanmelden voor het mbo-hbo doorstroomtraject via Studielink tot 29 januari 2025. 

Meer informatie 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de studentendecanen, Minke Snels en Lizanne Hessels via [email protected] of bel naar (076) 533 2600. Ook kun je de folder downloaden over het Mbo-hbo doorstroomtraject.

Driejarig traject na vwo 

Om deze vierjarige opleiding in drie jaar te kunnen voltooien, moet je, naast je vwo-diploma, over een aantal capaciteiten beschikken. Zo moet je: 

  • Je studie goed kunnen plannen 
  • Zelfstandig kunnen leren en werken 
  • Verantwoordelijkheid kunnen nemen voor je studie 
  • Goed weten wat je wilt 
  • Het leuk vinden om met anderen te samenwerken. 

Je doorloopt drie studiejaren van elk 60 ECTS, in totaal 180 ECTS. Je start direct in het tweede studiejaar (dat ook je propedeusejaar is), en volgt daarna het reguliere derde en vierde jaar. Kijk voor meer informatie onder de tab jaar 2, 3 en 4. 

Begeleiding en overstapmogelijkheid 
Deelname aan dit driejarige traject is uitdagend. Daarom word je tijdens het eerste jaar van het traject intensief begeleid door een mentor. Tijdens gesprekken kijken jullie hoe het gaat met je vakken, resultaten en je eigen ervaringen. Als je in december merkt dat het te zwaar is, kun je overstappen naar het reguliere eerste jaar en de opleiding in vier jaar afronden. 

Aanmelden 
Wil je dit traject volgen, volg dan de reguliere aanmeldprocedure en geef in Studielink je voorkeur voor het driejarige traject aan. 

Meer weten? 
Voor meer informatie, neem contact op met de studentendecanen Minke Snels en Lizanne Hessels via [email protected] of bel naar (076) 533 2600.

Driejarig traject na hbo of wo

Ben je in het bezit van een hbo-/wo-(propedeuse)diploma, neem dan contact op met de opleiding om de mogelijkheden voor een driejarig traject na te gaan. Neem contact op met de studentendecanen van deze opleiding, Minke Snels en Lizanne Hessels via [email protected] of bel naar (076) 533 2600.

Logistics Management vs. Logistics Engineering

Je kunt kiezen uit twee logistieke opleidingen: Logistics Engineering en Logistics Management. Beide opleidingen leggen een sterke basis in logistiek en je werkt regelmatig samen met studenten van de andere opleiding aan projecten. Toch zijn er belangrijke verschillen: 

Logistics Engineering 

  • Focus: De focus ligt bij Logistics Engineering op de technische en digitale kant van logistieke processen. Je leert hoe je activiteiten in productie- en distributiecentra kunt optimaliseren door inzet van robots, drones en AI. 
  • Vakken: Je werkt met softwaretools zoals Power BI en leert programmeren met Python om problemen op te lossen. 
  • Voorbeeldvak: Decision Support Systems – Ontdek hoe je met moderne technologie bedrijfsprocessen kunt automatiseren, simulaties uit kan voeren en routes slim kan plannen.  

Logistics Management 

  • Focus: Bij Logistics Management ligt de focus op de bedrijfseconomische kant en de samenwerking met klanten en leveranciers. Je leert over ondernemerschap, verandermanagement en het toepassen van innovaties in de logistieke keten.  
  • Vakken: Je krijgt les over juridische en financiële onderwerpen, ondernemerschap en ontwikkelt leiderschapsvaardigheden waarmee jij later teams kan aansturen. 
  • Voorbeeldvak: Logistics Management - In dit vak leer je hoe je belangrijke beslissingen kunt nemen die de logistieke industrie verbeteren. Het vak behandelt onderwerpen als supply chain management en procesverbetering. Daarnaast leer je businesscases te maken en speel je een bedrijfssimulatiespel waarbij samenwerking essentieel is. 

In het eerste jaar heb je de mogelijkheid om te switchen tussen Logistics Engineering en Logistics Management. Zo kun je ontdekken welke richting het beste bij je past. 

Ondernemerschap

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze opleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Naast je studie kan je je bovendien aansluiten bij BUas Startup Support, BUSS. BUSS organiseert (netwerk)evenementen en verbindt startende student ondernemers, er is zelfs de mogelijkheid om begeleiding van een eigen startup coach aan te vragen. 

Ook kun je binnen BUas afstuderen met je eigen bedrijf! Elke academie biedt deze mogelijkheid, er kan wel een selectieproces van toepassing zijn. Misschien heb je tegen die tijd al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support.  

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming. 

Wat deze opleiding uniek maakt

Toelating & aanmelding

Wanneer ben ik toelaatbaar?

Met een havo-, vwo- of een mbo-4 diploma ben je toelaatbaar tot de hbo-opleiding Logistics Management. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Bekijk dan welke mogelijkheden er voor jou zijn. 

Informatie over toelatingsvoorwaarden


Wat kost deze studie?

Voor het collegejaar 2025-2026 is het collegegeld €2.601. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc. 

Informatie over studiekosten


Hoe kan ik mij aanmelden?

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je je aanmelden voor deze opleiding. Doe je dit voor 1 mei dan kan je zeker beginnen met deze studie.

Meer info over aanmelden

 

Alles komt aan bod

Het leukste project vind ik de Blokko Game: je zet een fictief eigen bedrijf op en speelt een simulatiespel met andere projectgroepen als concurrenten. Alle onderdelen van de logistiek komen aan bod en zo krijg je waardevolle inzichten van situaties in het werkveld. Mijn dagen op de campus zien er verschillend uit, maar meestal begin ik de dag met een hoorcollege. Daarna werk ik vaak in projecten met andere studenten.

Gijs

student Logistics

Leren in de praktijk

Gastlessen en bedrijfsbezoeken laten onze studenten zien dat de logistiek op heel veel plekken voorkomt: denk aan transport, opslag en productie van goederen. Logisitek gaat ook over veiligheid, bij evenementen bijvoorbeeld, over patiëntstromen in een ziekenhuis, en het vinden van betere manieren om producten te hergebruiken. Ik vind het belangrijk dat mijn studenten al die verschillende aspecten van het vak leren kennen. Op die manier kunnen zij gemakkelijker de link maken tussen de theorie in de klas en de taken en verantwoordelijkheden die zij straks hebben. 

Raechel Torner

Docent Logistics Management en Logistics Engineering

Meer dan schuiven met dozen

Logistiek is meer dan schuiven met dozen. Daar kwam ik tijdens de opleiding snel achter. Ik werk bij Move Intermodal waar we zorgen voor het vervoer van 2.500 gevulde containers per week door heel Europa. Het is simpel, een container moet heen en weer. Als hij niet terugkomt, maak je geen winst. De ervaring uit stages en coaching tijdens mijn opleiding heeft mij veel geholpen. Ik heb daardoor geleerd naar de totale keten te kijken. 

Tomas Tempelaars

Chief eXcellence Officer bij Move Intermodal

Wat kan je doen na de opleiding?

Logistics Management is meer extern gericht op regie in de gehele supply chain (aanvoerketen).

Als logistiek manager zorg jij voor een optimale communicatie en een slimme organisatie van logistieke processen. Als starter in de logistiek kan je aan de slag als accountmanager, customer service specialist, inkoper en logistiek analist. Al snel kan je doorgroeien naar functies als inkoopmanager, supply chain manager of projectmanager. 

Meer informatie over na je opleiding