Top rated programme
We zijn door de Keuzegids 2025 uitgeroepen tot top rated programme en nummer 2 in onze eigen categorie. Internationaal zijn we erkend als nummer 1 in Nederland via ARWU/Shanghai rankings.
Hotel studeren in Breda
Onze hotelschool bevindt zich op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas), een onderwijsinstelling met zo'n 7.000 studenten uit 100 verschillende landen. Onze hogere hotelschool biedt een toonaangevende en praktijkgerichte hbo-bacheloropleiding in hotel- en horecamanagement, gericht op een succesvolle carrière in de internationale hospitality sector.
Aandacht voor de praktijk
Leerbedrijf Sibelicious
Sta jij straks in de keuken, het bezoekerscentrum of het restaurant van Sibelicious?
Bij BUas' leerbedrijf Sibelicious, Taste Lab en het Visitor Centre ontwikkel je horeca- en managementvaardigheden in een echte werkomgeving. Hier oefen je belangrijke hospitality skills in de font office, keuken, catering en het restaurant. Alles gebeurt met aandacht voor duurzaamheid en efficiëntie. Met de lean methode leer je processen verbeteren en voedselverspilling tegengaan. Deze hands-on ervaring biedt je praktijkervaring en een compleet beeld van de horeca en hospitality.
Yentl werkte bij Sibelicious: "De theorie staat zo heel dicht bij de praktijk en dat maakt het ontzettend leuk."
Meld je aan vóór 1 mei
Ben je van plan om in september van het nieuwe studiejaar te starten met jouw opleiding bij BUas? Meld je dan vóór 1 mei aan via Studielink.nl. Als je je pas na 1 mei aanmeldt, dan word je niet meer tot de opleiding toegelaten.
Let op: Om je aan te kunnen melden via Studielink, heb je een DigiD nodig. Het kan tot 5 werkdagen duren om een DigiD aan te vragen.
Rosella vertelt over haar opleiding
“Het leukste aan mijn opleiding vind ik de afwisseling in projecten. Je bent bezig met de hospitality in de praktijk, maar je hebt ook schriftelijke en mondelinge examens. Geen week is hetzelfde! Verder werk je vaak in groepsverband en krijg je veel ruimte om je eigen planning te maken. Studeren in Breda en op de campus bevalt goed; alles ligt dichtbij elkaar en de sfeer is gezellig. Hierdoor maak ik makkelijk nieuwe contacten, wat zeer belangrijk is in de hospitality industry.”
Rosella
Vierdejaarsstudent
Brian, Peer, Joris and Indigo vertellen over hun project
Hotelstudenten Peer, Joris, Brian en Indigo ontwikkelden voor het vak Strategisch Duurzaam Bedrijfsontwerp (SSBD) een duurzaam restaurantconcept. Op 9 en 11 mei 2024 presenteerden ze een vijfgangendiner met lokale producten zoals zeewier uit Zeeland en Nederlandse kaviaar. Door tijdens het diner te vertellen over de herkomst en bereiding, stimuleren ze gasten om bewuster te kiezen. Docent Eric Andersen prijst hun passie en ondersteunt hun initiatief in het TasteLab.
Peer, Joris, Brian en Indigo
Studenten Hotel Management
Alumna Chiara Cappellano vertelt over haar ondernemerschap
Chiara Cappellano studeerde Hotelmanagement in Breda met als doel een eigen bedrijf te starten, geïnspireerd door het Italiaanse delicatessenbedrijf van haar ouders in Delft. Al vroeg hielp ze mee en ontwikkelde ze haar ondernemersgeest. Tijdens haar studie werkte ze een bedrijfsconcept uit, gebaseerd op een combinatie van delicatessenwinkel, osteria en catering, met verse producten uit Italië. Haar TikTok-video’s van populaire broodjes zorgden tijdens de coronapandemie voor enorme drukte. In 2024 opende ze haar eigen zaak, Il Limone, in Breda, klaar om haar passie en storytelling voort te zetten.
Chiara Cappellano
Alumnus Hotel Management
Ook aan Facility gedacht?
Misschien is dat ook iets voor jou!
Denk jij met je gastvrije attitude en oog voor detail een bijdrage te kunnen leveren aan een goed georganiseerde werkomgeving?