Minor Tourism Impact Lab

Minoren
Engels

In het Tourism Impact Lab werk je in een kleine groep aan een business case voor een multinational, zoals TUI, of een start-up in toerisme. Je combineert de Design Thinking met de Lean start-up methode en ontwikkelt en test een nieuw product waarmee je een positieve impact creëert.  

Studiekeuzeactiviteiten

Het kiezen van een minor is een belangrijke beslissing. Daarom helpen we je bij het maken van je keuze!

Waarom deze minor?

  • Het biedt je de mogelijkheid om nauw samen te werken met professionals in het toerisme 
  • Je leert innovatieve oplossingen te ontwikkelen en een positieve impact te creëren 
  • Je bouwt een netwerk op waarmee je jouw carrière in de toeristische sector een vliegende start geeft! 

Over deze minor

De toeristische sector is altijd in beweging. Als je de ambitie hebt om in deze dynamische wereld te werken, biedt de minor je de mogelijkheid om nauw samen te werken met een toeristische organisatie aan de ontwikkeling van impactvolle oplossingen. Je wordt uitgedaagd om trends en ontwikkelingen te vertalen naar innovatieve producten of diensten, waarmee je positieve impact creëert. 

Je werkt met andere studenten aan een business case in opdracht van een toeristisch bedrijf, dat kan een grote multinational zijn, zoals TUI, maar ook een start-up. Door Design Thinking en de Lean start-up methode te combineren, ontwikkel je een impactvol product voor je opdrachtgever dat je ook test. 

In de eerste weken leer je meer over de business case van je opdrachtgever en de kansen in de markt. In de weken daarna ga je uitzoeken welke oplossing het beste past bij de potentiële klant. Je doet 'growth-hacking' experimenten om je voorgestelde product/dienst te testen. In de laatste week presenteer je je bevindingen aan de opdrachtgever en je medestudenten, en je doet aanbevelingen over hoe het nieuwe product succesvol op de markt geïntroduceerd kan worden. 

Check de details op kiesopmaat.nl

Na deze minor

Na afronding van deze minor heb je veel ervaring opgedaan met productontwikkeling en je hebt een netwerk opgebouwd. Hiermee kun je je carrière in de toeristische sector een vliegende start geven. Je kunt aan de slag als productontwikkelaar of productmanager, of in de marketing of sales. Zomaar een paar voorbeelden, want de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Praktische informatie

Aanmelden

Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is. 
 

Aanmelden voor BUas-studenten

Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding in Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen. 

Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open op 24 februari en is open tot en met 28 maart.

Aanmelden voor niet-BUas studenten

Alle informatie betreft de minoren voor 2025 -2026 is beschikbaar op Kies op Maat. Vanaf 3 februari tot 16 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open. 

Het volledige stappenplan :

1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring

2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 27 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.

3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.


4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application 
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
 
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.

Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.

Let op

  • Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
  • Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
  • Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.