Mensen identificeren zich vaak via muziek. Raakt jouw creatieve festivalconcept de juiste snaar? Kan het bijdragen aan een duurzamere omgeving en sociale innovatie? Leer hoe je dit doet in de minor Live Music & Dance Events.
Waarom deze minor?
- Omdat het niet alleen om entertainment gaat!
- Je draagt bij aan duurzame evenementen met maatschappelijke en economische impact in de live muziek- en dance-industrie
- In de ‘Design Sprint’ leer je - onder druk maar met plezier - hoe je snel resultaat kunt boeken
Over deze minor
In de minor Live Music & Dance Events gaat het allemaal om muziekfestivals, podia en clubs. De nadruk ligt op het creëren en organiseren van duurzame, unieke evenementen die zowel maatschappelijke als economische impact hebben. De functie van live muziek, festivals en concerten gaat namelijk veel verder dan enkel en alleen het bieden van entertainment.
Concerten en muziek geven mensen en de omgeving een identiteit. Het businessmodel van een artiest draait om livemuziek in een tijdperk waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt. Festivals fungeren bovendien als broedplaatsen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en sociale innovatie. Steden gebruiken muziek en festivals om toeristen aan te trekken en om de lokale economie te stimuleren.
De minor bestaat uit twee onderdelen:
- Theorie: het vak Concepting and Marketing (vijf weken), waaronder een ‘Design Sprint’ en het vak Production and Logistics (vijf weken)
- Praktijk: het plannen en organiseren van een echte activiteit of evenement in de live muziek- en dance-industrie
Na deze minor
Na deze minor kun je een creatief belevingsconcept ontwikkelen, uitwerken tot een product of dienst en in de markt zetten. Je weet hoe je het evenement moet coördineren en organiseren om de veiligheid van de eindgebruikers te waarborgen.
Praktische informatie
Wanneer
Maandag 1 september 2025 – vrijdag 30 januari 2026
Waar
Alle lessen en bijeenkomsten vinden plaats op de campus van BUas in Breda.
Onderwijsmethode
Er zijn verschillende (gast)colleges, kennisclips, themadagen, project bijeenkomsten, ‘peer evaluations’ en werkveldbezoeken. Ook heeft deze minor een ‘Design Sprint’.
Aanmelden
Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is.
- Aanmelden voor BUas-studenten
Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding in Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen.
Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open op 24 februari en is open tot en met 28 maart.
- Aanmelden voor niet-BUas studenten
Alle informatie betreft de minoren voor 2025 -2026 is beschikbaar op Kies op Maat. Vanaf 3 februari tot 16 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open.
Het volledige stappenplan :
1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring
2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 27 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.
3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.
4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.
Let op
- Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
- Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
- Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.