Stedelijke gebieden wereldwijd zijn op zoek naar manieren om de hoeveelheid autoverkeer en de onbeperkte groei te verminderen. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken over steden en mobiliteit. In de minor International Urban Redevelopment ga je hiermee aan de slag en het beste team gaat op bezoek bij de projectsponsor.
Waarom deze minor?
- Je ontwikkelt een visie om de duurzaamheid en leefbaarheid van stedelijke gebieden te verbeteren
- Je leert over de interactie tussen de inrichting van stedelijke gebieden en transport
- Slimme mix van theorie en praktijk om gedragsverandering te realiseren
- Multidisciplinaire aanpak in een inspirerende ‘learning community’
Over deze minor
In deze minor onderzoek je de relatie tussen gebiedsontwikkeling, transport, autoafhankelijkheid en sociale interactie in wereldsteden. In multidisciplinaire teams analyseer je actuele stedelijke uitdagingen en verdiep je je in een specifiek onderwerp naar keuze:
- Autoafhankelijkheid en actieve mobiliteit
- Stedelijk groen en sociale verbinding
- Tactisch urbanisme en ‘placemaking’
- Stedenbouwkundig denken en conceptontwikkeling
Je werkt in een atelier met een team van vier tot zes studenten aan een internationale casestudy. Wij hebben een uitgebreid netwerk van stedelijke gebieden over de hele wereld waarmee we samenwerken. In voorgaande jaren hebben we gewerkt in Calgary, Vancouver en Nanaimo (Canada), Seattle en Los Angeles (VS) en Bilbao (Spanje).
Je voert een diepgaande analyse uit, je formuleert een visie, ontwikkelt een concept en maakt gedetailleerde ontwerpen, waarbij alles met elkaar samenhangt en elkaar versterkt. De beste teams krijgen de kans om de projectsponsor te bezoeken en hun werk te presenteren aan lokale experts en de lokale gemeenschap.
Na deze minor
Na het volgen van deze minor ben je klaar voor een carrière in stedelijke planologie en stedelijk ontwerp of in mobiliteit. Deze minor vormt ook een stevige basis voor een wetenschappelijke master. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om onderzoek te doen binnen het domein van de sociale wetenschappen.
Praktische informatie
Wanneer
Maandag 1 september 2025 – vrijdag 30 januari 2026
Waar
Alles lessen en bijeenkomsten vinden plaats op de campus van BUas in Breda.
Onderwijsmethode
Tijdens coachingsdagen combineren we interactieve feedback aan je team met plenaire feedbacksessies. Op deze dagen worden masterclasses en minicolleges gegeven.
Aanmelden
Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is.
- Aanmelden voor BUas-studenten
Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding is Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen.
Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open op 24 februari en is open tot en met 28 maart.
- Aanmelden voor niet-BUas studenten
Vanaf 10 januari zal alle informatie betreft de minoren voor 2025 -2026 beschikbaar zijn op Kies op Maat. Vanaf 3 februari tot 16 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open.
Het volledige stappenplan :
1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring
2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 27 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.
3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.
4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.
Let op
- Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
- Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
- Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.