Minor Duurzame Gebiedsontwikkeling

Minoren
Nederlands

In de minor Duurzame Gebiedsontwikkeling werk je met een diverse groep studenten aan een ruimtelijk plan. Je houdt rekening met verschillende belangen en wordt uitgedaagd het begrip duurzaamheid te vertalen naar het gebied en het een plek te geven in het plan. 

Waarom deze minor?

  • Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van onderzoek en ontwerp  
  • De minor biedt je een mooie kans om je portfolio uit te breiden naar eigen interesses 
  • Je werkt met een topteam van docenten en ervaringsdeskundigen uit het werkveld  
  • Je werkt in een diverse projectgroep waarin je creativiteit wordt gestimuleerd 

Over deze minor

Je gaat je verdiepen in gebiedsontwikkeling en duurzaamheid. Hierbij kijk je naar de diverse belangen van betrokken actoren en de maatschappelijke, bestuurlijke en politieke context. Je werkt aan actuele onderwerpen zoals een duurzaam ontwerp en de gevolgen van de omgevingswet. 

In groepsverband stel je een plan op volgens de methode van inventarisatie, analyse, visie en ontwerp. Samen maak je een ruimtelijk ontwerp met juridische en financiële onderbouwing. Jullie kiezen zelf het gebied en kunnen ook voor een meer conceptuele of sociale insteek gaan. Uiteraard zijn flexibiliteit en maatschappelijke haalbaarheid meegenomen in het plan. 

Tijdens de minor krijg je colleges over duurzaamheid, financiën en omgevingsrecht. Een deel van de colleges duurzaamheid vullen we samen in. Je kiest een onderwerp om je op te focussen en diept dit verder uit. Zo draag je bij aan de kwaliteit van het groepsproduct. De minor wordt begeleid door een team van docenten met diverse achtergronden en expertises. 

Check de details op kiesopmaat.nl

Na deze minor

Na deze minor kun je een realistisch ruimtelijk plan maken waarin duurzaamheid centraal staat en waarin alle relevante (omgevings)aspecten en perspectieven zijn meegenomen. Je weet wat nodig is voor een financieel en juridisch haalbaar plan en kan dit ook uitwerken. 

Praktische informatie

Aanmelden

Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is. 
 

Aanmelden voor BUas-studenten

Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding is Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen. 

Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open op 24 februari en is open tot en met 28 maart.

Aanmelden voor niet-BUas studenten

Vanaf 10 januari zal alle informatie betreft de minoren voor 2025 -2026 beschikbaar zijn op Kies op Maat. Vanaf 3 februari tot 16 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open. 

Het volledige stappenplan :

1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring

2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 27 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.

3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.


4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application 
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
 
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.

Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.

Let op

  • Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
  • Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
  • Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.