Onderwijs

In jaar 1 krijgen al onze bachelorstudenten de kans om kennis te maken met de allesomvattende uitdaging die de klimaatverandering met zich brengt. 

Wij faciliteren dit met een toolkit, geïntegreerd in al onze opleidingen, waar studenten de ruimte krijgen om te ontdekken wat dit voor hen als individu, als lid van de (BUas) community en als toekomstige professional in hun vakgebied betekent.

BUas vindt het belangrijk om dit te introduceren aan het begin van de hbo-opleiding van de student als een manier om hen in staat te stellen een betere wereld vorm te geven.

Een belangrijk onderdeel van het onderwijs zal zich richten op het vergroten van het vermogen  van individuen voor innerlijke ontwikkeling, als voorbereiding op het actief kunnen bijdragen aan de 'uiterlijke' complexe uitdagingen waar de mensheid voor staat. De beoogde leerresultaten van meer welzijn en empowerment worden versterkt, evenals de BUas+ vaardigheden voor het leven, vooral met betrekking tot 'lef en persoonlijk leiderschap'.

Om onze medewerkers te ondersteunen bij het geven van dit onderwijs en gekoppeld aan onze ambitie om een klimaatpositieve organisatie te worden, krijgen medewerkers (en mogelijk ook andere belanghebbenden) de kans om zichzelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen door klimaateducatief facilitator te worden door middel van interne training.

Onderwijsmateriaal over duurzame ontwikkeling

Een klein team bij BUas heeft een videoserie gemaakt getiteld A History of Sustainable Development, die een uitgebreide verkenning biedt van de evolutie van het concept duurzame ontwikkeling, vanaf eind jaren zeventig tot nu, en ook een blik werpt in de toekomst. In deze serie belichten we enkele van de meest cruciale gebeurtenissen en beleidsbeslissingen van de afgelopen decennia en hun gevolgen voor het bereiken van duurzame ontwikkeling, nu we de klimaatcrisis en de vele andere complexe en onderling samenhangende mondiale uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, het hoofd moeten bieden.

De serie van zeven korte video’s, en de ondersteunende teksten voor het gebruik van de video’s in de klas, behandelen onderwerpen als de industriële revolutie, de grenzen van de planeet, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en de noodsituatie van het klimaat. We hopen dat deze materialen een potentieel nogal ingewikkeld onderwerp toegankelijk en zinvol zullen maken, en studenten en onderwijsgevenden zullen helpen om dit onderwerp in de klas tot leven te brengen.

Deze (geheel open-source) video’s kunnen de cruciale gesprekken ondersteunen, misschien zelfs op gang brengen, die we dienen te voeren om ons te helpen begrijpen waar we de mist in gingen en hoe we dingen anders moeten doen op onze weg voorwaarts. Bezoek www.climate-positive-education.org om meer te weten te komen! Als je contact op wilt nemen met het team achter deze serie, dan kun je ons bereiken via

[email protected]